Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56100

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Olej rostlinný
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Štika obecná
Omáčka rajčatová [56088]
1 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
50 g Cukr krupice
40 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
140 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 306kJ
9% Sacharidy 33 g
48% Tuky 36 g
54% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Štika Betelière postup přípravy receptu:

1

Žloutky oddělíme od bílků. Bílky osolíme a ušleháme pevný sníh, ke žloutkům přidáme pivo, slunečnicový olej, vše rozmícháme v míse. Přidáváme střídavě sníh a hladkou mouku, až vznikne těstíčko vhodné k namáčení.

2

Ze štiky stáhneme kůži, odstraníme kosti, maso krájíme na centimetr silné plátky. Osolíme, namáčíme v pivním těstíčku a do zlatova smažíme v rozpáleném rostlinném oleji.

3

Osmažené plátky osušíme v ubrousku a narovnáme na talíře. Zvlášť podáváme rajčatovou omáčku.

4

Omáčka rajčatová [56088]: umytou kořenovou zeleninu spolu s cibulí oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky či nastrouháme na hrubém struhadle a vložíme do kastrolu na 100 g rozehřátého másla. Přidáme hladkou mouku, zamícháme, ještě krátce opékáme, poté zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, ocet a rajčatový protlak. Zamícháme, přivedeme k varu, mírném ohni vaříme cca hodinu. Pak omáčku přecedíme.

5

Rajčata spaříme, oloupeme a vymačkáme z nich jadérka. Dužinu pokrájíme na drobné kostičky, které krátce podusíme na 40 g másla a přidáme do hotové omáčky. Je-li třeba, přisolíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept