Bezlepkové smetanové muffiny s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkové smetanové muffiny s mrkví
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56122 |
Kategorie: | Muffiny |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Kypřící prášek bezlepkový |
175 g | Mouka bezlepková Jizerka |
175 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 102,6mg |
Draslík | 19,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka bezlepková Jizerka, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek bezlepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkové smetanové muffiny s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Bezlepkovou mouku Jizerka s bezlepkovým práškem do pečiva prosejeme do mísy. Očištěnou a omytou mrkev nastrouháme a smícháme s bezlepkovou moukou, vejcem, smetanou, moučkovým cukrem a 2 lžícemi oleje. Směs důkladně promícháme. |
2 | Do formiček na muffiny dáme přibližně po dvou lžicích těsta. |
3 | Muffiny pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 15-20 minut. Upečené muffiny podáváme vychladlé. |