Těstovinový salát s cizrnou a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát s cizrnou a paprikou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56146 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
100 g | Cizrna |
20 g | Kopr čerstvý |
60 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Ocet vinný |
60 ml | Olej dýňový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
300 g | Těstoviny konzumní |
1,5 dl | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 204,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 982,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Paprika červená, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Máslo čerstvé, Olej dýňový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát s cizrnou a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu namočíme na celou do hrnce se studenou vodou. Potom ji scedíme, vyměníme vodu a pod poklici na mírném ohni povaříme přibližně 60 minut doměkka. Měkkou cizrnu scedíme, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Těstoviny vložíme do vroucí, špetkou soli osolené vody, povaříme doměkka. Scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou, necháme také okapat a vychladnout. Necháme trochu vody z těstovin. |
3 | Chilli papričky a papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců. Papriku nakrájíme na tenké pásky a papričky drobně nasekáme. |
4 | Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky. Cibuli osmahneme v pánvi na rozpáleném másle, přidáme chilli papričky, nakonec česnek. Zalijeme vínem, dusíme do vyvaření vína. Vložíme okapanou cizrnu, těstoviny, vše promícháme a stáhneme ze sporáku. |
5 | Z octa, oleje, solí, pepře, vody z těstovin připravíme zálivku. Vmícháme drobně nasekaný kopr a ještě jednou promícháme. Hotovou zálivkou přelijeme zeleninu a těstoviny. Důkladně promícháme a podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní jídlo.