Jednoduchý recept

Rýžový salát s čerstvými fazolemi a hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56147

Ingredience

1 ks Cibule
3 ml Citronová šťáva
200 g Dýně
200 g Fazole
200 g Hrášek
60 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
60 g Rajčata
150 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
4 dl Voda pitná
1,5 dl Víno bílé
2 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 718 kcal
Kilojoule 3 004kJ
23% Sacharidy 84 g
42% Tuky 31 g
15% Sodík 307 mg
39% Bílkoviny 22 g

Rýžový salát s čerstvými fazolemi a hráškem postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vsypeme rýži, zalijeme ještě jednou takovým množstvím vody. Osolíme, přiklopíme a povaříme doměkka přibližně 15 minut.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, zesklovatíme na něm na tenké plátky nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kostky nakrájenou dýni, čerstvé fazole. Chvilku podusíme, vlijeme víno, necháme ho vyvařit. Zalijeme vývarem, přiklopíme poklici a na mírném ohni povaříme 15-20 minut.

3

Stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, dochutíme citrónovou šťávou a necháme mírně vychladnout.

4

Do zchladlé směsí přimícháme rýži, scezený hrášek, nasekané ořechy a petrželovou nať. Vše dohromady promícháme, necháme v lednici 30 minut odležet. Podle porcí salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty a podáváme.

Poznámka

Takto připravený salát podáváme jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept