Krůtí nudličky s tuňákovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí nudličky s tuňákovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 56182 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Ančovičky konzervované |
1 ks | Cibule |
150 g | Fazolky mražené |
600 g | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
180 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 200,3mg |
Draslík | 827,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Cibule, Fazolky mražené, Krůtí prsa, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tuňák ve vlastní šťávě nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí nudličky s tuňákovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme opepříme. Opečeme je na pánvi na rozehřátém oleji a vyjmeme. |
2 | Do pánve vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme okapaného tuňáka a nakonec vmícháme ančovičky s kaparami. Přilijeme vývar, smetanu a několik minut povaříme. Potom vše rozmixujeme ponorným mixérem. |
3 | Ke směsi přidáme opečené krůtí nudličky, fazolky a krátce povaříme. |
4 | Pokrm ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme ančovičky plněné kaparou nebo ančovičky a několik ks kaparů.