Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56241

Ingredience

600 g Hejk
150 g Mouka pšeničná hladká
250 g Olej stolní
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Salát hlávkový
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 909 kcal
Kilojoule 3 805kJ
8% Sacharidy 30 g
93% Tuky 70 g
20% Sodík 402 mg
64% Bílkoviny 36 g

Hejk ve vinném těstě postup přípravy receptu:

1

Z ryby odstraníme páteř i ploutve, omyjeme, osušíme, nakrájíme na proužky, ty osolíme a opepříme.

2

Žloutky našleháme s vínem, bílky osolíme a ušleháme z nich pevný sníh. Ten vařečkou lehce smícháme se žloutky a zároveň pomalu přisypáváme mouku, až vznikne poddajné těsto.

3

Jednotlivé proužky ryby namáčíme ve vinném těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.

4

Podáváme na listech hlávkového salátu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept