Studené makrelové filety Escabecho - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studené makrelové filety Escabecho
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56251 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Makrela - filety |
50 g | Mrkev kořen |
150 g | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
50 g | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 87,5mg |
Draslík | 666,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Makrela - filety, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studené makrelové filety Escabecho postup přípravy receptu:
1 | Kořenovou zeleninu, cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Zasmahneme na oleji, přidáme papriku, bobkové listy, rajčatový protlak, šafrán, zalijeme vínem, vodou a 15 minut vaříme. |
2 | Makrelové filety narovnáme na dno pekáče, překryjeme zeleninou, zakryjeme pergamenovým papírem a 20 minut dusíme v troubě, předehřáté na 160°C. |
3 | Pokrm necháme vychladnout při pokojové teplotě, poté vložíme do ledničky. |
4 | Druhý den makrely vyjmeme a urovnáme na mísu. Bobkové listy vybereme a namočíme do červeného oleje. |
5 | Zeleninu promícháme, navrstvíme na porce ryby. Každou porci ozdobíme připraveným bobkovým listem. |
Poznámka
Servírujeme studené. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychladnutí a odležení pokrmu v ledničce.