Recept

Ovocný koláč ze smetanového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56254

Ingredience

Na 1. těsto
2 polévková lžíce Citronová kůra
60 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
160 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na 2. těsto
400 g Broskve
100 g Cukr krupice
30 g Cukr moučkový
13 g Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka polohrubá
100 g Ořechy vlašské
200 g Smetana 33% (šlehačka)
7 ks Vaječný bílek slepičí
7 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 158kJ
7% Sacharidy 26 g
23% Tuky 17 g
2% Sodík 43 mg
12% Bílkoviny 7 g

Ovocný koláč ze smetanového těsta postup přípravy receptu:

1

Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a dáme do vhodné misky. Utřeme spolu s moučkovým i vanilkovým cukrem, citrónovou kůrou, solí a žloutky do pěny. Potom přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem. Rukou vypracujeme tuhé a hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie, v lednici necháme 30 minut zchladit a ztuhnout.

2

Zchlazené těsto vyválíme na velikost pečicího plechu. Pomocí válečku těsto přeložíme na plech, vidličkou propícháme a vložíme do předehřáté trouby. Při 200stupňové teplotě pečeme 15 minut.

3

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Z bílků i cukru vyšleháme tuhý sníh, všleháme žloutky a zlehka smícháme s vyšlehanou šlehačkou. Nakonec pomalu vsypeme prosátou mouku s kypřicím práškem a zlehka promícháme. Hotové těsto naneseme na předpečený korpus. Na povrch těsta poklademe čtvrtkami nakrájených broskví, posypeme nahrubo pomletými ořechy. Naplněný plech opět vložíme do teplé trouby, při 180tistupňové teplotě koláč dopečeme ještě 30 minut.

4

Upečený koláč vytáhneme z trouby, necháme vychladnout na plechu. Posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné čtverce.

Poznámka

Podáváme jako studený moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept