Jednoduchý recept

Pikantní věnečky z odpalovaného těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56264

Ingredience

Na těsto
3 dl Mléko plnotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
70 ml Olej slunečnicový
150 g Sýr Gouda 45%
0,5 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
Na náplň
20 g Cibulka jarní
1 polévková lžíce Hořčice
1 kávová lžička Kari koření
150 g Sýr smetanový tavený 45%
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 761kJ
2% Sacharidy 7 g
19% Tuky 14 g
5% Sodík 101 mg
12% Bílkoviny 7 g

Pikantní věnečky z odpalovaného těsta postup přípravy receptu:

1

Do vařícího mléka v kastrůlku přisypeme sůl, vložíme nakrájené máslo, přisypeme mouku. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí hmoty. Neměla by se lepit na stěny kastrůlku, vznikne z ní koule. Kastrůlek stáhneme ze sporáku, teplou hmotu vložíme do studené misky a zpracováváme tak dlouho, aby mírně vychladla. Poté postupně přidáváme po jednom vejci, až získáme hladké a lesklé těsto.

2

Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček s s hladkou trubičkou. Sáčkem tvarujeme na olejem vymazaný plech věnečky o průměru 6 cm. Každý věneček posypeme nastrouhaným sýrem a posypeme sladkou mletou paprikou. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme při 200 stupních cca 20 minut. Potom snížíme teplotu na 160 stupňů a dopečeme 10 minut. Po vytažení z trouby necháme věnečky vychladnout a překrojíme je na půlky.

3

Vejce vložíme do vroucí vody, povaříme 10 minut natvrdo, zchladíme je studenou vodou, oloupeme, žloutky dáme do misky. Ke žloutkům přidáme kari koření, drobně nasekanou zelenou část jarní cibulky, dobře prošleháme, přidáme hořčici, sůl, nakrájené bílky a opět prošleháme.

4

Připravenou náplní naplníme rozpůlené věnečky a vložíme do lednice, aby náplň ztuhla.

5

Těsně před podáváním věnečky aranžujeme na jednotlivé talíře.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm. Každou porci ozdobíme různou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept