Artyčoky plněné žampionovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky plněné žampionovou nádivkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 56370 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
400 g | Artyčoky |
1 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Mrkev kořen |
60 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 636,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 781,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Artyčoky, Česnek, Cibule, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky plněné žampionovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Žampiony nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme, porájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu krájíme na tenké plátky, mrkev nastrouháme na jemno, pažitku posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme žampiony, osolíme, ochutíme česnekem a krátce podusíme. Mimo oheň vmícháme žloutek. |
2 | Artyčoky očistíme, částečně vydlabeme, naplníme žampionovou směsí, každý artyčok zabalíme do jednoho plátku slaniny. Vyskládáme do hrnce, přidáme mrkev, pepř, posypeme pažitkou, podlijeme vínem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme zhruba 30 minut. |
3 | Artyčoky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu, rozmícháme a povaříme 10 minut. |
4 | Artyčoky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.