Pečená kachna nadívaná cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna nadívaná cibulí
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56431 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Cibule |
1 ks | Kachna mražená |
2 polévková lžíce | Kmín celý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Solamyl |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 16,2mg |
Draslík | 214,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Pepř černý mletý, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená kachna nadívaná cibulí postup přípravy receptu:
1 | Z kachny odřízneme konce křídel, očistíme ji, omyjeme a osušíme. |
2 | Cibuli oloupeme, vhodíme do vroucí osolené vody, přivedeme k varu a ihned scedíme. |
3 | Cibuli osolíme, opepříme, pokmínujeme a naplníme jí připravenou kachnu. Tu zašijeme, osolíme, posypeme druhou polovinou kmínu a bez vody ji na sádle ve středně vyhřáté troubě doměkka upečeme. Hotovou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme. |
4 | Z kachny odstraníme nitě a rozporcujeme ji. Porce kachny na talíři obložíme opečenou cibulí, kterou polijeme šťávou. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme bramborové knedlíky a moravské zelí.