Jehněčí keema - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí keema
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 56432 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí maso mleté |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
40 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 92,2mg |
Draslík | 878,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Jehněčí maso mleté, Kmín celý, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí keema postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si všechny suroviny. Brambory a rajčata nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Ve wok pánvi rozpálíme olej a cibuli spolu s prolisovaným česnekem 2 minuty osmahneme. |
2 | Přidáme do pánve maso, brambory a koření. Vše důkladně zamícháme a vaříme další 2 minuty. Přidáme vývar a rajčata, pánev zakryjeme a 15 minut dusíme. Na závěr už jen posypeme petrželkou a podáváme. |