Kachna dušená se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna dušená se žampiony
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56443 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
2 ks | Cibule |
1 ks | Kachna domácí |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 g | Sádlo škvařené |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
400 g | Žampiony čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 22,3mg |
Draslík | 604,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 11,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna dušená se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Z kachny oddělíme křídla, odsekneme páteř a rozdělíme ji na 6 porcí. |
2 | V rendlíku rozpálíme sádlo a na něm porce kachny ze všech stran dorůžova opečeme. |
3 | Přendáme je do jiné nádoby, na tuku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zasmahneme a zalijeme vodou na řídkou omáčku. Do rendlíku vrátíme porce kachny, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme ve středně rozehřáté troubě. |
4 | Žampiony očistíme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Osolíme je, opepříme a navršíme na porce kachny. |
5 | Na talíře narovnáme vařené brambory, na ně položíme porce kachny se žampiony, přelijeme vypečenou šťávou, posypeme sekanou petrželkou a podáváme. |