Kachní galantina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní galantina
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56456 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
100 g | Játra drůbeží |
2500 g | Kachna mražená |
4 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 ks | Muškátový oříšek |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Šunka uzená |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
800 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 82,2mg |
Draslík | 126,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 12,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Kachna mražená, Koňak Armaňak, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šunka uzená, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní galantina postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na kostičky. Polovinu z nich odebereme a na masovém mlýnku spolu s drůbežími játry umeleme najemno. Zbylé kostky masa masa osolíme a pokropíme koňakem. Na malé kostičky nakrájíme slaninu a šunku. |
2 | Umleté maso dáme do misky, osolíme, opepříme, přistrouháme muškátový oříšek, přidáme bílky a mouku a vše utřeme vařečkou dohladka. Pak vmícháme kostičky masa, šunky a slaniny a dáme na chvíli do ledničky odpočinout. |
3 | Větší kachnu položíme hřbetem nahoru na prkénko. Nohy vykloubíme, křídla odřízneme. Ostrým nožem nařízneme kůži kolem páteře po celé délce. Postupně oddělujeme maso od páteře a žeber tak, abychom neporušili kůži na spodní straně, až se nám podaří vytáhnout kostru. |
4 | Klouby nohou přeřízneme nebo přestřihneme. Opatrně oddělíme maso od kostí na nohou a kosti vytáhneme. |
5 | Vykostěnou kachnu rozložíme kůží dospoda, poklademe masovou směsí, zavineme, převážeme režnou nití a zformujeme do úhledného válečku. Do velkého kastrolu vložíme kosti z kachny, překrojenou cibuli, bobkový list, česnek a sůl a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, vložíme kachnu, zakryjeme pergamenovým papírem a necháme „táhnout“ při 90-95°C 2.5 hodiny. Nesmí se vařit. |
6 | Hotovou kachnu přendáme na pekáč, kde ji necháme nejprve 2 hodiny vystydnout, pak ji zabalíme do pergamenového papíru. Převážeme nití a dobře utáhneme. Ještě 4 hodiny ji necháme v místnosti, a pak uložíme do chladničky. |
7 | Druhý den kachnu rozbalíme, zbavíme nití a podáváme nakrájenou na plátky. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení a odležení galantiny.