Recept

Chilli con carne pro alergiky

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 142 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 56467

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
0,5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
2 ks Cibule
400 g Fazole červené sterilované
450 g Hovězí maso mleté
0,5 kávová lžička Kmín mletý
1 polévková lžíce Olej kukuřičný
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
200 ml Pyré rajčatové
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 špetka Sůl
200 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 328kJ
8% Sacharidy 30 g
11% Tuky 8 g
30% Sodík 603 mg
57% Bílkoviny 32 g

Chilli con carne pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu vlijeme olej a zahřejeme, oloupeme cibuli i česnek, pokrájíme je nadrobno. Červenou i zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a bílé žebroví, pokrájíme na kostičky. Rozkrájený česnek s cibulí vložíme na olej, přidáme pokrájené papriky. Zasypeme pálivým i jemným chilli, kmínem a chilli vločkami. Smažíme, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.

2

Poté přidáme maso a smažíme dál. Stále mícháme, aby z mletého masa nevznikaly žmolky.

3

Přidáme rajčata i rajčatové pyré, vodu a fazole, které jsme předtím propláchli. Přivedeme směs k varu, poté ztlumíme teplotu, přikryjeme poklicí a 60 minut dusíme. Občas promícháme, následně sejmeme pokličku a dusíme další hodinu. Mícháme, aby se směs nepřipálila.

Poznámka

Servírujeme teplé. Recept je určený pro alergiky na mléko, vejce, ořechy a lepek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept