Recept

Hovězí vývar se špenátem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56615

Ingredience

7 dl Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 stroužek Česnek
300 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 259kJ
2% Sacharidy 7 g
37% Tuky 27 g
31% Sodík 622 mg
15% Bílkoviny 9 g

Hovězí vývar se špenátem postup přípravy receptu:

1

Čerstvý špenát dobře propereme, necháme okapat a pokrájíme na tenké proužky. V pánvi na rozpuštěné máslo vložíme pokrájený špenát a pod pokličkou dusíme 5 - 8 minut. Přimícháme rozetřený stroužek česneku. Poté přilijeme hovězí vývar, promícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 2 minuty.

2

Omyjeme petrželovou nať a drobně ji rozkrájíme. Ve smetaně důkladně rozkvedláme žloutek, poté směs rozdělíme do talířů. Zalijeme vývarem se špenátem, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept