Švédská zapékaná bramborová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 54 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédská zapékaná bramborová kaše
Celkový čas: | 54 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 34 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56755 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
7 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 203,1mg |
Draslík | 532,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr moučkový, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédská zapékaná bramborová kaše postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory rozkrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se 7 dl osolené vody, vaříme přibližně 20 minut, poté je scedíme a prolisujeme do mísy. Přidáme roztopené vlahé máslo, žloutky, cukr, mletý bílý pepř a moučkový cukr. Vše dobře vyšleháme na hladkou kaši, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Plech vytřeme olejem a ozdobnou hubičkou vytvoříme malé bochánky. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C do zlatova (přibližně 10 - 14 minut). Zapékanou kaši podáváme jako přílohu k zeleninovým jídlům. |
Poznámka
Servírujeme teplé.