Selský chléb s žitnými vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selský chléb s žitnými vločkami
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56766 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
125 g | Chlebový kvásek |
20 ml | Med včelí |
350 g | Mouka chlebová |
300 g | Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Sůl |
50 g | Vločky žitné |
550 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 60,1mg |
Vláknina | 13,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Mouka chlebová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická, Olej olivový, Vločky žitné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebový kvásek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Selský chléb s žitnými vločkami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu, olej a med, přidáme chlebovou a tmavou mouku, sůl a žitné vločky. Vmícháme chlebový kvásek a přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb a necháme péct. |