Kuře dušené s rizotem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře dušené s rizotem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 56883 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
100 g | Hrášek |
1000 g | Kuře |
30 g | Olej olivový |
20 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g | Rýže loupaná |
50 g | Sádlo syrové |
1 špetka | Šafrán |
8 g | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 199,4mg |
Draslík | 840,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek, Kuře, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rýže loupaná, Sádlo syrové, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře dušené s rizotem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, syrové sádlo bez kůže nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata slijeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a rozškvaříme. Slaninu vyjmeme, do tuku vložíme porce kuřete a osmažíme ze všech stran. Kuře vyjmeme, do tuku nasypeme cibuli, česnek, zpěníme, zasypeme mletou paprikou, přidáme rajčata, podlijeme troškou vody a dusíme asi 5 minut. Přiložíme porce kuřete, přisypeme rýži, hrášek, slaninu, špetku šafránu, podlijeme zbytkem vody a pod pokličkou dusíme doměkka. |