Rybí závitky s jogurtovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí závitky s jogurtovou omáčkou
Rybí závitky s jogurtovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 57210 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Jogurt bílý |
20 g | Kerblík |
8 g | Limetková kůra |
15 ml | Limetková šťáva |
80 g | Losos uzený |
800 g | Mořský jazyk |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
60 g | Sýr smetanový tavený 45% |
150 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 114,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kerblík, Limetková šťáva, Losos uzený, Strouhanka, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí závitky s jogurtovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do misky vsypeme strouhanku, přidáme strouhanou limetkovou kůru, přilijeme limetkovou šťávu, osolíme, opepříme, vložíme tavený sýr a důkladně promícháme. Na filety z mořského jazyka položíme po jednom plátku uzeného lososa, potřeme směsí z misky, zavineme do závitků, zpevníme párátky a vyskládáme do pekáčku. Podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby, zprudka 10 minut zapékáme. |
2 | Pekáček vyjmeme, závitky upravíme na talíře, do výpeku přimícháme jogurt, posekaný kerblík a přelijeme jím závitky na talířích. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou je vařená brokolice.