Svítek k rybám po švédsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svítek k rybám po švédsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57222 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
4,5 dl | Mléko plnotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř bílý |
3 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Na pečení | |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 256,6mg |
Draslík | 105,2mg |
Vláknina | 374,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 698,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Kypřicí prášek do pečiva, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svítek k rybám po švédsku postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, mléko, vejce, sůl, pepř a vše rozšleháme ručním šlehačem do hladka, těsto musí být bez hrudek. Omyjeme a drobně pokrájíme čerstvý kopr, který přimícháme do těsta, necháme cca 30 minut odpočinout. |
2 | Zapékací misku vytřeme olejem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 180°C - 190°C přibližně 20 minut (do zlatova). Upečený svítek krájíme na porce a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Svítek jako přílohu podáváme k dušeným rybám, omáčkám s houbami, dušenému špenátu apod. Pokud do těsta nepřidáme bylinky, můžeme svítek podávat i s pikantním kompotem (brusinkovým, ananasovým) nebo s čerstvým zeleninovým salátem.