Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Míša řezy 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57259

Ingredience

160 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
4 ks Jablka
2 polévková lžíce Kakao
13 g Kypřicí prášek do pečiva
70 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Ořechy vlašské
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazání plechu
40 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
Na náplň
40 g Cukr vanilka
70 g Kokos - mletý (Kopra)
300 g Máslo čerstvé
600 g Tvaroh měkký - nízkotučný
80 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 269kJ
12% Sacharidy 44 g
49% Tuky 37 g
10% Sodík 195 mg
23% Bílkoviny 13 g

Míša řezy postup přípravy receptu:

1

Bílky dáme do misky a spolu s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Za stálého šlehaní přidáme žloutky, poté přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem, vsypeme vanilkový cukr, přimícháme pomleté ořechy. Nakonec vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Vše zlehka promícháme.

2

Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme na něj připravené těsto, povrch pěkně uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 - 35 minut, při 180 stupních. Upečený korpus necháme vychladnout na plechu.

3

Při pokojové teplotě rozpuštěné máslo rozkrájíme do misky, přisypeme vanilkový cukr a utřeme na hladkou pěnu. Tvaroh smícháme z vanilkovým cukrem, následně vmícháme do máslové hmoty. Náplň rozetřeme na vychladlý korpus, posypeme kokosem a nastrouhanou čokoládou, nakonec necháme krém ztuhnout v lednici. Před podáváním nakrájíme na úhledné řezy, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky.

Poznámka

Podáváme jako studený moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept