Jednoduchý recept

Chlebíček s marcipánem a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57266

Ingredience

Na těsto
100 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
1 dl Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
0,5 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 dl Zakysaná smetana
Na vymazání formy
50 g Hera
Na náplň
120 g Broskve
200 g Marcipánová hmota surová
100 g Ořechy vlašské
2 ks Vaječný bílek slepičí
Na ozdobení
40 g Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 559kJ
13% Sacharidy 46 g
25% Tuky 18 g
5% Sodík 108 mg
15% Bílkoviny 8 g

Chlebíček s marcipánem a ořechy postup přípravy receptu:

1

Mléko vlijeme do kastrůlku, zahřejeme ho na vlažné, stáhneme z ohně a vložíme rozdrobené droždí. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přisypeme cukr, utřeme do pěny, potom přidáme žloutky, zakysanou smetanu a třeme až na hladkou pěnu. Přisypeme prosátou mouku, sůl, kypřící prášek a vanilkový cukr. Nakonec vlijeme vzešlý kvásek a vypracujme rukou, anebo v kuchyňském robotu na vláčné, hladké a nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo na 30-40 minut vykynout.

2

Poté těsto rozválíme na moukou posypaném vále na plát 26x26 cm. Marcipán propracujeme s bílky, přidáme drobně nakrájené sušené ovoce a nasekané ořechy. Připravenou náplň rozetřeme na rozválený plát. Zavineme do rolády, kterou vložíme do herou vymazané formy na chlebíčky a necháme 20 minut vykynout.

3

Vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 180°C pečeme 15 minut. Potom snížíme teplotu na 160°C a chlebíček dopékáme dalších 30 minut.

4

Upečený chlebíček necháme mírně vychladnout ve formě, potom vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na krajíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept