Brioškový chléb s jablky a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 197 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brioškový chléb s jablky a mandlemi
Celkový čas: | 197 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 57290 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
10 g | Droždí sušené |
80 g | Jablka |
50 g | Mandle |
70 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Med včelí |
240 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
5 g | Cukr krystal |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 21,6mg |
Draslík | 111,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Jablka, Mandle, Med včelí, Sůl, Cukr krystal mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brioškový chléb s jablky a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme med, mléko a rozpuštěné máslo, přidáme cukr, sůl, hladkou mouku a promícháme. Přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí a nastavíme program na brioškový chléb. |
2 | Po zaznění signálu přidáme nasekané mandle a na kostičky nakrájená vypeckovaná jablka a necháme péct. |