Jehněčí špízy kořeněné - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí špízy kořeněné
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 57366 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
3 ks | Hřebíček |
600 g | Jehněčí maso mleté |
3 ks | Kardamom |
15 g | Kmín celý |
15 g | Koriandr celý |
40 ml | Limetková šťáva |
30 g | Máta |
40 g | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý celý |
8 g | Sůl |
15 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 109,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 597,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Jehněčí maso mleté, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Limetková šťáva, Máta, Pepř černý celý, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí špízy kořeněné postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí mleté maso vložíme do misky, osolíme, v pánvi nasucho opražíme kmín, koriandr, hřebíčky, kardamom, pepř, přendáme do hmoždíře a rozdrtíme. Koření přisypeme k masu, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a posekané lístky máty. Vypracujeme masové těsto, ze kterého vytvarujeme kuličky a napichujeme na jehly. Smažíme v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova. |
2 | Na talířích špízy pokapeme limetkovou šťávou. |