Tortilly z pšeničné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortilly z pšeničné mouky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57431 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
450 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
85 g | Sádlo škvařené |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 13,7mg |
Draslík | 2,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortilly z pšeničné mouky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme sádlo a pomocí prstů zapracujeme do mouky, až vznikne drobivé těsto. Přilijeme teplou vodu a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme do vlhké utěrky a postupně odebíráme kousky těsta (asi po 45 g), které vyválíme na placku o velikosti talíře. Opékáme na suché pánvi zhruba 10 až 15 vteřin z každé strany. Nepečeme déle, tortilly musí zůstat pružné, aby se daly zavinout. Těsto při přípravě musí být stále zabalené do utěrky, aby neoschlo. Takto připravíme postupně všechny tortilly. Těsto by mělo vystačit na 12 tortill. |
Poznámka
Chceme-li tortilly skladovat, proložíme je křídovým papírem a zamrazíme.