Recept

Dušená jehněčí plec s brambory, pórkem a mrkví

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 57492

Ingredience

Poloměkké dušené maso
650 g Jehněčí plec
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
6 dl Vývar zeleninový
Dušené maso a zelenina
2 ks Bobkový list
750 g Brambory
4 plátek Chléb konzumní
1 kávová lžička Kmín drcený
4 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1 polévková lžíce Sůl
4 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 807 kcal
Kilojoule 3 378kJ
24% Sacharidy 85 g
501% Tuky 376 g
91% Sodík 2 g
83% Bílkoviny 47 g

Dušená jehněčí plec s brambory, pórkem a mrkví postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso z plecka důkladně odblaníme, promyjeme ho v horké vodě, poté pod tekoucí studenou vodou. Maso osušíme a nakrájíme na plátky, dáme je do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme nové koření, celý pepř a pod pokličkou pomalu dusíme asi 25 minut. Poté poloměkké maso vyjmeme, osolíme a ochutíme čerstvě pomletým pepřem podle chuti.

2

Očistíme pórek, oloupeme mrkev a brambory, zeleninu omyjeme a pokrájíme na plátky. Pórek s mrkví dáme do mísy a promícháme. Zvlášť plátky brambor v míse osolíme, posypeme drceným kmínem a promícháme. Zapékací mísu vytřeme 2-3 lžícemi másla. Postupně do ní budeme vrstvit zeleninu (brambory + mrkev s pórkem) a maso. Zakončíme poslední vrstvou brambor. Mezi vrstvy k masu přidáme po 1 bobkovém listu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, zakryjeme poklicí a mísu dáme do trouby. Dusíme a zároveň pečeme v předehřáté troubě na 160°C-170°C přibližně 40-45 minut. Takto připravené maso se zeleninou podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept