Švédská vepřová pečeně na švestkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédská vepřová pečeně na švestkách
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 57495 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
100 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Švestky sušené |
1,5 kg | Vepřové kotlety |
3 špetka | Zázvor mletý |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 275,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 51,5mg |
Vitamín B6 | 2,8mg |
Vitamín B12 | 0,4mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Švestky sušené, Zázvor mletý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř 4 barev, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédská vepřová pečeně na švestkách postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky omyjeme, dáme do misky, zalijeme vlahou vodou a necháme je 30 minut namočené. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Vodu ze švestek si necháme na podlévání masa. Slaninu pokrájíme na plátky. |
2 | Omyté vepřové karé s kostí osušíme, podélně uprostřed masového válečku a kostí rozřízneme a vložíme švestky. Maso osolíme, posypeme kmínem, pepřem a zázvorem. Dáme ho do pekáče vytřeného olejem. Maso pokryjeme plátky slaniny a pečeme v předehřáté troubě na 200°C doměkka přibližně 1,5-2 hodiny. Během pečení maso poléváme vodou ze švestek. |
3 | Upečené maso nakrájíme na plátky, na talířích je ozdobíme švestkami, polijeme výpekem a servírujeme. |
Poznámka
Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše. Přílohu k masu posypeme nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.