Brambory zapečené s vejci a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s vejci a sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 5752 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory vařené ve slupce |
80 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 293,1mg |
Draslík | 863,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s vejci a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, uvařená vejce nakrájíme na kostičky a sýr nastrouháme. |
2 | Do zapékací mísy skládáme vrstvu brambor, na ni vejce, sýr, koření a pokropíme máslem. Navrch dáme brambory, pomastíme je a posypeme sýrem. Po zapečení zalijeme mlékem. |
3 | Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí. |