Oříškový koláč s kandovanou kůrou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oříškový koláč s kandovanou kůrou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57582 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
30 g | Cukr krupice |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Mandle mleté |
130 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g | Tuk |
15 ml | Voda pitná |
Náplň | |
60 g | Cukr moučkový |
200 g | Kandovaná pomerančová kůra |
80 g | Máslo čerstvé |
70 g | Med včelí |
200 g | Ořechy lískové |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 89,8mg |
Draslík | 330,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Tuk, Voda pitná, Cukr moučkový, Med včelí, Ořechy lískové, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oříškový koláč s kandovanou kůrou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, cukr, mleté mandle, kypřící prášek, promícháme, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odležet. Poté ho vyválíme na plát, položíme na vymaštěný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut. |
2 | V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme med, moučkový cukr a necháme rozpustit. Odstavíme z plotny, přimícháme rozšlehané vejce, smetanu, drcené ořechy, kandovanou kůru, rendlík vrátíme na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne. Krém naneseme na upečené těsto, vrátíme do trouby a pečeme asi 20 minut. |
3 | Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.