Citrusový chléb s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citrusový chléb s medem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 57653 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
30 g | Citronová kůra |
50 ml | Citronová šťáva |
10 g | Droždí sušené |
25 g | Limetková kůra |
50 ml | Limetková šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Med včelí |
450 g | Mouka chlebová |
40 g | Pomerančová kůra |
70 ml | Pomerančová šťáva |
4 g | Sůl |
25 g | Tuk |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 96,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Droždí sušené, Limetková šťáva, Med včelí, Mouka chlebová, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citrusový chléb s medem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku, sůl, cukr, droždí, promícháme, přidáme máslo a zapracujeme do směsi. Vlijeme vlažnou vodu, limetkovou, citronovou i pomerančovou šťávu a vypracujeme těsto. Zakryjeme utěrkou, necháme hodinu kynout. Přisypeme strouhané kůry, zapracujeme do těsta a důkladně prohněteme. Z těsta vytvarujeme bochník, položíme na vymaštěný plech a necháme kynout ještě půl hodiny. Povrch těsta nařízneme do kříže, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 35 minut. |
2 | Chléb potřeme medem, necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme. |