Recept

Rajčata plněná rybou a majonézou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 57678

Ingredience

Příprava
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Rajčata
2 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Kapary
4 polévková lžíce Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
2 ks Rajčata sušená sterilovaná
2 polévková lžíce Rajčatová pasta
2 g Sůl
120 g Tuňák v oleji
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 kávová lžička Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 183kJ
12% Sacharidy 43 g
46% Tuky 35 g
34% Sodík 677 mg
38% Bílkoviny 21 g

Rajčata plněná rybou a majonézou postup přípravy receptu:

1

Příprava: pekáček nebo zapékací mísu vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 200°C.

2

Rajčata: z velkých rajčat odkrojíme špičky a vydlabeme dužinu. Rajčata rozložíme na plech, pečeme je asi 15 minut. Po upečení vychladlé vytřeme pastou ze sušených rajčat, naplníme majonézou s kousky tuňáka a ozdobíme sušenými rajčaty, nakrájenýni na proužky.

3

Majonéza s tuňákem: žloutky s citrónovou kůrou i šťávou rozmixujeme v mixéru. Během mixování přiléváme do mixéru po troškách olivový olej a směs rozmixujeme do hladka. Do majonézy přimícháme nakrájené kapary a kousky tuňáka. Nakonec majonézu ochutíme solí i pepřem. Majonézou plníme pečená rajčata. Plněná rajčata servírujeme obvykle studená, ale lze je před podáváním ohřát v troubě a servírovat jako teplé jako pohoštění či svačinu.

Poznámka

Servírujeme studené nebo teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept