Recept

Telecí řízky na smetaně s kořenovou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 57819

Ingredience

80 g Celer bulvový
300 ml Hovězí vývar základní
80 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 895kJ
1% Sacharidy 5 g
43% Tuky 32 g
22% Sodík 447 mg
62% Bílkoviny 35 g

Telecí řízky na smetaně s kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, čerstvé lístky tymiánu nasekáme nahrubo.

2

Řízky smažíme z obou stran na másle s olejem dozlatova. Na závěr přidáme tymián. Usmažené řízky dáme stranou a držíme na teple. Do výpeku vmícháme zeleninu, chvíli smažíme, poté zalijeme vývarem a zašleháme smetanu. Omáčku na mírném plameni vaříme, až zhoustne.

3

Maso podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept