Dušené hovězí řízky ve vejcích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí řízky ve vejcích
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 57872 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
600 g | Hovězí maso zadní |
600 ml | Hovězí vývar základní |
40 ml | Mléko plnotučné |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
60 g | Sádlo škvařené |
80 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 225,2mg |
Draslík | 157,9mg |
Vláknina | 993,1mg |
Vitamín A | 146,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Hovězí maso zadní, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí řízky ve vejcích postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Řízky obalíme ve strouhance, kterou dlaní přitiskneme do masa, namočíme je do vajec rozšlehaných s mlékem, a poté z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple. |
2 | Do výpeku vmícháme hořčici, rajčatový protlak a vegetu. Zarestujeme, zalijeme horkým vývarem, přidáme řízky a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. |
Poznámka
1