Jednoduchý recept

Z hlávkového salátu koktejlový předkrm

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 57882

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
100 g Jogurt bílý
80 ml Olej olivový extra panenský
20 g Pažitka
200 g Salát hlávkový
200 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 873kJ
1% Sacharidy 5 g
58% Tuky 44 g
10% Sodík 210 mg
18% Bílkoviny 10 g

Z hlávkového salátu koktejlový předkrm postup přípravy receptu:

1

Důkladně očištěné, omyté a osušené listy hlávkového salátu nakrájíme na tenké pásky, které rozdělíme do koktejlových sklenic. Mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a polijeme olejem. Na povrch poklademe na kostky nakrájená, natvrdo uvařená vejce.

2

Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem a drobně nasekanou pažitkou. Před podáváním každou porci přelijeme touto zálivkou a podáváme.

Poznámka

Koktejl podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept