Jemná sekaná, pečená v košilce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná sekaná, pečená v košilce
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 57935 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
180 g | Bránice |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
1,5 dl | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2,5 dl | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rohlíky bílé |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová plec |
1 dl | Voda pitná |
150 g | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 286,0mg |
Draslík | 419,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 181,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bránice, Hovězí maso zadní, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná sekaná, pečená v košilce postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky pokrájíme na kolečka dáme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme je dobře rozmočit. Slaninu pokrájíme na kostičky, v pánvi je vysmažíme téměř dozlatova. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a prolisujeme. Hovězí maso přední i zadní spolu s vepřovým pleckem omyjeme. Maso nakrájíme na kousky a jemně pomeleme (můžeme ho pomlít 2 x). K pomleté masu přidáme rozmačkané namočené rohlíky, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř, drcený kmín a vše důkladně promícháme. |
2 | Nakonec přidáme slaninu i s omastkem a znovu vše promícháme. Z masové hmoty utvoříme 2 menší šišky a zabalíme je do košilky - bránice. |
3 | Šišky vložíme do pekáčku, který jsme vytřeli sádlem. Sekanou podlijeme 1 dl vody a pekáček dáme do předehřáté trouby na 135°C. Sekanou pečeme přibližně 60-70 minut, během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby dolijeme hovězím vývarem. |
4 | Omyjeme hlávkový salát, vodu setřepeme a listy ozdobně rozložíme na talíře. Upečenou sekanou vyjmeme, nakrájíme plátky, které poklademe na listy salátu, přelijeme je výpekem a servírujeme. |
Poznámka
K sekané jako přílohu podáváme podle chuti, bramborovou kaši, vařené brambory nebo jemný bramborový salát.