Jednoduchý recept

Tresčí polévka s krevetami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58007

Ingredience

350 g Brambory
150 g Celer bulvový
150 g Cibule
150 g Fazolové lusky zelené
130 g Krevety tygří - loupané
150 g Mrkev kořen
20 g Olej olivový extra panenský
40 g Pažitka
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
500 g Treska obecná
120 ml Víno bílé
800 ml Vývar rybí
1 stroužek Česnek
2 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 888kJ
10% Sacharidy 35 g
137% Tuky 102 g
99% Sodík 2 g
71% Bílkoviny 40 g

Tresčí polévka s krevetami postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, celer a mrkev nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky, česnek prolisujeme, fazolové lusky zbavíme vláken a trochu pokrájíme.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, mrkev, celer a osmahneme. Přidáme brambory, česnek, orestujeme, podlijeme vínem, vývarem, přidáme šafrán, zakryjeme pokličkou a vaříme asi 15 minut. Filety z tresky nakrájíme na menší kousky a spolu s fazolovými lusky přimícháme do hrnce. Vaříme dalších 8 minut. Přisypeme vyloupané krevety, povaříme tři minuty, podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme.

3

Polévku rozlijeme do talířů, posypeme posekanou pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept