Řízky z divočáka na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky z divočáka na cibuli
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58083 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Kančí kýta |
2 špetka | Kmín drcený |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Nové koření mleté |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 182,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 6,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Mouka pšeničná hladká, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky z divočáka na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Kančí kýtu očistíme, rozkrájíme na řízky a naklepeme. Cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Koření promícháme. |
2 | Řízky posypeme směsí koření, osolíme, obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vrátíme zpět řízky, zalijeme horkým vývarem a na mírném plameni podusíme do měkka. |
3 | V mezičase usmažíme slaninu do křupava, škvarečky vyjmeme, tuk upotřebíme jinak. |
4 | Řízky podáváme přelité šťávou a posypané škvarečky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.