Řízky ze skopového masa s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky ze skopového masa s houbami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
2 špetka | Kmín mletý |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 g | Sádlo vepřové škvařené |
300 g | Skopová kýta |
50 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 84,8mg |
Draslík | 442,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 71,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kmín mletý, Pepř černý mletý, Skopová kýta, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky ze skopového masa s houbami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné skopové maso rozkrájíme na kostky a umeleme. Bůček krájíme na jemné kostičky, cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěné houby nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme. |
2 | Na sádle (50 g) zpěníme cibuli, vmícháme houby, kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Na závěr přimícháme česnek. |
3 | V mezičase v míse promícháme mleté maso s bůčkem, solí, pepřem, vejcem a strouhankou. Nakonec přidáme vychladlou houbovou směs a vypracujeme kompaktní hmotu. Tvarujeme z ní řízky, které smažíme na zbylém sádle z obou stran do zlatova. |
4 | Řízky podáváme sypané strouhaným sýrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.