Krevety zapečené s těstovinami do měšců po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety zapečené s těstovinami do měšců po italsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 58128 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
4 kávová lžička | Extra Virgin |
750 g | Krevety tygří |
2 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Pesto |
5 g | Sůl |
350 g | Těstoviny Fettuccine |
125 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
4 kávová lžička | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 74,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 7,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Pepř černý mletý, Pesto, Těstoviny Fettuccine, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Extra Virgin nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety zapečené s těstovinami do měšců po italsku postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě vaříme těstoviny Fettuccine (asi 3 minuty). Uvařené těstoviny zcedíme, necháme okapat a poté je promícháme s polovinou možství pesta. Česnek utřeme, krevety (pokud již nejsou vyloupané) vyloupeme, citrón pokrájíme na tenčí měsíčky. Z papíru na pečení vystřihneme čtyři čtverce o straně 30 cm, na každý čtverec doprostřed dáme lžičku olivového oleje, na olej rozdělíme těstoviny s pestem, na těstoviny ještě rozdělíme vyloupané krevety a na tuto směs položíme utřený česnek, který jsme rozmíchali s druhou polovinou pesta. Každý naplněný čtverec poté ochutíme solí a pepřem, přelijeme bílým vínem. Okraje papírových "měšců" navlhčíme vodou, zdvihneme je a svážme potravinářským provázkem. Měšce naskládáme na pečicí plech a pečeme v troubě, vyhřáté na 200°C po dobu asi 15 minut. Upečené těstovinové měšce položíme na talíře, rozvážeme a ozdobíme nakrájeným citrónem. Takto připravené těstoviny s krevetami servírujeme jako hlavní jídlo. |
Poznámka
Servírujeme teplé.