Klášterní máslové krupicové knedlíky s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klášterní máslové krupicové knedlíky s pórkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58178 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Krupice dětská |
150 g | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Zeleninový vývar |
2 ks | Žemle tuková |
Dušený pórek | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Pórek |
Na vál | |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Na potření | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 553,7mg |
Draslík | 248,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 564,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Žemle tuková, Máslo čerstvé, Pórek, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zeleninový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Klášterní máslové krupicové knedlíky s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Žemle pokrájíme na kostičky, které osmažíme do zlatova v teflonové pánvi nasucho. Poté je vložíme do velké mísy. Do misky vsypeme krupici, přelijeme vlahým rozpuštěným máslem a necháme nabobtnat. Ve větší misce dobře vyšleháme 8 vajec se lžičkou soli a pepřem, přilijeme k nim zeleninový vývar, znovu prošleháme. Touto směsí zalijeme žemle. Přidáme krupičku s máslem, promícháme a necháme odpočinout. |
2 | Mezitím očistíme a omyjeme pórek, který v pánvi na rozpáleném másle zpěníme. Jakmile trochu zchladne, přidáme ho k žemlím i s omastkem. Znovu těsto zpracujeme, dáme na pomoučený vál a rozkrájíme na 8 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme malou šišku knedlíku. |
3 | V hrnci přivedeme k varu 4 litry vody s 0,5 lžicí soli. Knedlíky vložíme do vroucí vody a pomalu je vaříme 15 minut, poté je s citem otočíme, vaříme dalších 15 minut. |
4 | Uvařené knedlíky vyjmeme, potřeme čerstvým máslem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.