Rychlé krupico-tvarohové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé krupico-tvarohové knedlíky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58189 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Krupice dětská |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Vejce slepičí |
Na ozdobení | |
---|---|
150 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Skořicový cukr |
200 g | Strouhanka |
Na vaření | |
1,5 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 134,5mg |
Draslík | 76,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 231,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Tvaroh tučný, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Skořicový cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé krupico-tvarohové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Měkký tvaroh utřeme se solí a vejcem. Přidáme dětskou krupici a podle potřeby strouhanku, jen abychom docílili tuhost těsta. Mělo by být vláčné, více polotuhé. Důkladně ho prohněteme a dáme na pomoučený vál, vyválíme z něj placku silnou asi 3 cm. Formičkou o průměru 4 cm vykrojíme malé bochánky. |
2 | V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry osolené vody. Knedlíky opatrně naházíme do vroucí vody a vaříme přibližně 13-15 minut (podle velikosti). |
3 | Než se knedlíky uvaří, v pánvi rozpustíme máslo, na něm osmažíme dozlatova strouhanku, poté přimícháme krystalový cukr se skořicovým cukrem a pánev odstavíme z plotny. |
4 | Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, posypeme osmaženou strouhankou a podáváme. |
Poznámka
Místo strouhanky můžeme knedlíky posypat mletým mákem s cukrem a polít máslem. Knedlíky chutnají k ovocným omáčkám.