Bramborový salát s čekankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s čekankou
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58200 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Brambory vařené ve slupce |
300 g | Čekanka |
15 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
100 g | Šalotka |
6 g | Sůl |
120 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 16,1mg |
Draslík | 835,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Čekanka, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s čekankou postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, listy červené čekanky otrháme, vykrojíme tvrdá žebra a listy pokrájíme na drobné kousky, plátky šunky nakrájíme na silnější proužky, šalotku nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, petrželku posekáme najemno. |
2 | Do salátové mísy vsypeme brambory, cibuli, čekanku, petrželku, sůl, pepř, přilijeme olej, ocet a důkladně promícháme. Šunku osmahneme na kousku másla a jednotlivé porce salátu šunkou ozdobíme. |