Jednoduchý recept

Drůbková polévka se žampióny

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58208

Ingredience

2 ks Brambory
1 ks Cibule
500 g Kuřecí drůbky
2 ks Mrkev kořen
70 g Máslo čerstvé
2 ks Petržel
2 l Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé
Na jíšku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
Na dochucení
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 536 kcal
Kilojoule 2 245kJ
5% Sacharidy 18 g
52% Tuky 39 g
12% Sodík 248 mg
50% Bílkoviny 28 g

Drůbková polévka se žampióny postup přípravy receptu:

1

Do studené vody v hrnci vložíme očištěné a omyté drůbky. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, oloupanou cibuli s bramborem. Vše pod poklici povaříme doměkka. Potom polévku scedíme, zeleninu rozmixujeme a dáme zpět do polévky. Maso obrané od kostí nakrájíme na proužky, žaludek, srdíčko a játra na tenké pásky. Vložíme do polévky, přidáme na másle osmažené houby, zamícháme a chvilku povaříme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a osmahneme na hladkou jíšku, kterou dáme do polévky a zahustíme. Dobře promícháme a opět chvilku povaříme, aby se vyvařila vůně mouky.

3

Nakonec dochutíme solí, pepřem, přidáme nasekanou petrželovou nať. Vmícháme rozkvedlané žloutky, dobře promícháme a odstavíme ze sporáku.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm. Povrch každé polévky můžeme ozdobit lžicí sladké smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept