Pečené brambory v alobalu s kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory v alobalu s kaviárem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58282 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
800 g | Brambory |
5 ml | Citronová šťáva |
50 g | Kaviár |
15 g | Kopr čerstvý |
100 g | Máslo čerstvé |
30 g | Olej slunečnicový |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 102,5mg |
Draslík | 878,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Kaviár, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory v alobalu s kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme, osušíme, pomažeme olejem, každý zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme při 180°C přibližně hodinu. |
2 | Do misky vložíme měkké máslo, přidáme kaviár, posekaný kopr, citronovu šťávu a důkladně promícháme. Horké brambory rozbalíme, rozčtvrtíme, upravíme na talíře, osolíme, každou porci dopníme lžící kaviárového másla, které položíme přímo na brambory (aby se máslo rozteklo) a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.