Jednoduchý recept

Sekaná s bramborovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58317

Ingredience

500 g Brambory
150 g Chléb pšeničný (bílý)
30 g Cibule sušená
750 g Hovězí maso mleté
120 ml Hovězí vývar základní
15 g Hořčice Dijonská
8 g Oregano sušené
250 g Passata (drcená rajčata)
1 g Pepř černý mletý
30 g Petržel kudrnka
70 g Sýr Parmezán
8 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
60 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 401kJ
13% Sacharidy 46 g
23% Tuky 17 g
80% Sodík 2 g
102% Bílkoviny 57 g

Sekaná s bramborovou náplní postup přípravy receptu:

1

Do mísy natrháme na malé kousky střídku bílého chleba, přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme, přisypeme sušenou cibuli, oregano a necháme 5 minut uležet. Přidáme mleté maso, vejce a vymícháme těsto. Brambory oškrábeme, omyjeme, nastrouháme na hrubo a vsypeme do jiné mísy. Přidáme strouhaný ementál, posekanou petrželku, promícháme. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj položíme masové těsto a rozprostřeme je do tvaru většího obdélníku. Navrch poklademe rovnoměrně bramborovou směs a pomocí papíru zavineme do tvaru válce. Mokrými dlaněmi uhladíme povrch, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba 40 minut. V misce smícháme passatu se slepičím vývarem a dijonskou hořčicí, polijeme sekanou, pečeme dalších 10 minut.

2

Upečenou sekanou krájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept