Kuřecí prsa s bramborami na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s bramborami na kari
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58323 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
150 g | Cibulka jarní |
120 g | Hrášek mražený |
30 g | Kari pasta zelená |
60 g | Koriandr čerstvý |
600 g | Kuřecí prsa |
30 ml | Limetková šťáva |
400 ml | Mléko kokosové |
1 g | Pepř černý mletý |
120 g | Rajčata Cherry |
6 g | Sůl |
200 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Hrášek mražený, Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta zelená, Kuřecí prsa, Mléko kokosové, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s bramborami na kari postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa rozkrájíme na nudličky, brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na osminky, hrášek necháme rozmrazit, bílou část jarní cibulky pokrájíme na plátečky, zelenou část posekáme nadrobno, cherry rajčátka rozkrojíme napůl, lístky koriandru posekáme na jemno. |
2 | Do pánve vlijeme kokosové mléko, vývar, přimícháme kari pastu a přivedeme k varu. Přiložíme brambory, maso a vaříme 15 minut. Přidáme hrášek, rajčátka, cibulku, zakápneme limetkovou šťávou, povaříme 4 minuty. Osolíme, opepříme, posypeme koriandrem, provaříme a odstavíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.