Okoun v páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 61 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun v páře
Okoun v páře
Celkový čas: | 61 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 21 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 58388 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Bambusové listy |
20 g | Cukr třtinový |
250 g | Mrkev kořen |
250 g | Mušle slávky |
100 ml | Ocet jablečný |
500 g | Okoun - filety |
250 g | Okurka salátová |
50 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
60 ml | Olej sezamový |
60 ml | Šťáva zázvorová |
5 g | Sůl |
60 ml | Víno rýžové čínské |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 18,9mg |
Draslík | 421,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 165,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Mušle slávky, Ocet jablečný, Okurka salátová, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bambusové listy, Mrkev kořen, Okoun - filety, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Šťáva zázvorová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun v páře postup přípravy receptu:
1 | Ve woku rozpálíme sezamový olej a restujeme přibližně 6 minut oloupanou mrkev i okurku, pokrájené na kolečka. Necháme okapat a uchováme v teple. |
2 | Arašídový olej, rýžové víno a zázvorovou šťávu smícháme v míse, do této marinády na 5 minut ponoříme kousky masa z okouna. |
3 | Ve woku smícháme zeleninový vývar s octem, cukrem a solí, následně přivedeme k varu. Bambusové košíky vyložíme bambusovými listy, které předtím opláchneme horkou vodou. Na dno košíku rozložíme orestovanou zeleninu, na zeleninu rybí maso i s marinádou a konzervované mušle, které jsme nechali okapat, nakonec vše zakryjeme bambusovými listy. Košík vložíme do woku s vývarem a zakryté 15 minut dusíme v páře. |
Poznámka
Servírujeme teplé.