Jednoduchý recept

Hrachová polévka s jogurtovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58402

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Hrách
250 g Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
3,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 394 kcal
Kilojoule 1 649kJ
13% Sacharidy 46 g
21% Tuky 16 g
8% Sodík 165 mg
32% Bílkoviny 18 g

Hrachová polévka s jogurtovým krémem postup přípravy receptu:

1

Ve dvou litrech studené vody předem minimálně na 6 hodin namočený hrách scedíme, uvaříme v 1,5 l nové vody do měkka. Osolíme, opepříme. V pánvi na rozpáleném máslem do zlatova osmažíme oloupanou na malé kousky rozkrájenou cibuli. Posypeme moukou, rozředíme vývarem z hrachu, dobře promícháme a vlijeme do hrnce s hrachem. Vše ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme kmín, prolisovaný česnek a za stálého míchání přivedeme k varu. Vlijeme jogurt, nevaříme, jen stálým mícháním zahřejeme a stáhneme ze sporáku.

2

Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích. Vhodné jsou také polévkové misky. Před podáváním porce posypeme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm. Jako příloha jsou vhodné na másle opečené kostky, nakrájené z veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept