Jednoduchý recept

Filety z platýse pečené s chilli

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58430

Ingredience

800 g Brambory vařené ve slupce
30 g Chilli paprička
80 g Cibule červená
20 ml Limetková šťáva
60 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
600 g Platýz - filety
8 g Sůl
15 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 404kJ
11% Sacharidy 39 g
6% Tuky 5 g
70% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Filety z platýse pečené s chilli postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na silné plátky, filety z platýse osolíme a opepříme. Chilli papričku bez semínek posekáme na jemno, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zázvor strouháme na jemno.

2

Do misky vložíme měkké máslo, přisypeme cibuli, zázvor, chilli papričku a promícháme. Filety z platýse pokapeme limetkovou šťávou, potřeme máslovou směsí s chilli, vyskládáme na plech potažený papírem na pečení, obložíme plátky brambor, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.

3

Filety upravíme na talíře, doplníme pečenými plátky brambor a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept